Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány boldog húsvétot, pés
  2007-04-06 17:38:54, péntek
 
  Gyurcsány boldog húsvétot, pészachot, és szép tavaszt kíván
2007. április 6. 10:36 MNO

Minden ünnepünk, legyen az nemzeti, vallásos, vagy közösségi ünnep, összetartozásunk szimbóluma - írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök húsvéti üzenetében. A kormányfő családias, békében eltöltött, boldog húsvétot, boldog pészachot, és szép tavaszt kívánt mindenkinek.

Mint írta, a húsvét - és a hozzá sok tekintetben közel eső pészach - eredetét és élő hagyományait tekintve vallásos ünnep, mára azonban ennél is több: közösségi, családi ünnep.

"Minden ünnepünk - legyen az nemzeti, vallásos, vagy közösségi ünnep - az összetartozásunk szimbóluma. A család, az ország, a magyarság összetartozásának ünnepe" - fogalmazott közleményében a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc arról is írt, hogy a húsvét sajátosan magyar rítusai, a locsolás, vagy a hímes tojás hagyománya hungarikum, hiszen csak a magyarok ünneplik így a húsvétot Európa és a világ sok százmilliónyi ünneplője közt.

"És vajon nem éppen ez adja-e az ünnepek összetartó, közösségteremtő erejét? Az, hogy közös nevezőt ad nekünk a sokféleségünkben" - tette hozzá a miniszterelnök.
(mti)

***

Olvasó:
A báb szózata

Voltam olyan önkínzó, és elolvastam. Bár ne tettem volna! Túl vagyok az első rohamon, amikor kishíjján kifordult az ebédem, mind az a kevés, amit így böjt idején bátorkodtam megengedni magamnak. Kár, hogy Furcsány Nyerenccel és talpnyalóival nem lehet összetartozni Húsvétkor sem? Nem kár! Mi az hogy! Nagyon is! Meg - Nem kicsit nagyon!

Megvallom töredelmesen, a pészach nem áll túl közel hozzám. Maradok az államalkotó, többségi keresztények soraiban. Mint ahogy Advent idején is szívesebben látom a különböző betlehemi megemlékezéseket, mint a menórát. Főleg akkor, ha a felállított keresztek mellé tolakodnak-sorakoznak, vagy éppen a keresztektől megvont felállítási engedélyek helyébe a menórának adnak teret.

Aki és akik ezt a gyönyörű Magyarországot csontig lerabolta, emberek millióit megtévesztve, csalással hazudta bagázsát a hatalomba, aki sortüzekre parancsot adó apósa aprócska villájában lakik, ne akarjon a magyarokkal összetartozni. Nem az ünnepkor beszerzett gyomorrontástól lesz a magyarnak öklendezhetnékje, hanem egy ilyen üzenettől. A volt kiszesnek még ez is elfér az arcán, ahelyett, hogy onnan halkan távozna a bőr - legalább úgy négyszemközt a tükörrel.

Nagy lehet a baj ebben az országban, ha hungarocídiumi főszolgája elvesztése után órákkal ez volna a legfontosabb téma. Ezek akkor mosolyognak a legszélesebben, amikor valamit tagadnak, hazudnak, elterelik valamiről az egyébként jogos érdeklődést. Most ugyan mi van a háttérben? Jön a tavasz melege, és félnek a napra menni fejükön a vajjal? Képzeljük csak el, hogy a kormányzat emberei utcai árusként, vagy piaci kofaként üvöltözik: "Vajat tessék, végkiárusítást. Csak hazait árulunk!" Érdekes! Biztosan erősen romlik a hallásom! Egyre csak azt hallom: "Vajat tessék, végkiárusítás! Csak hazát árulunk!" Pedig a tejesember nem közülük való szokott lenni. Legalábbis ebben az érdekszférában, immár hatvan éve, vagy több.

Ez az "Orrok és uborkafák" címet is viselhető üzenet messze túlmutat a normális elmebeli állapoton. Már-már oly misztikussá képes fokozni tisztulása közben emlekedettségét, hogy hívei körében akár a valóságot is képes elhagyni. Nincs valaki véletlenül, aki bevállalt ennek a kezelésre szoruló betegnek egy tiarát? - sárga fehér és arany színekkel. Hosszú botja végén egy szegfűnek kellene lenni.

Nem! Elég a tolakodásból!! Elegem van! Elegünk van!!! Elegünk van abból, hogy ez a figura életünk minden másodpercét igyekszik befolyásolni! Pedig nem kell senkinek! Ha kinyitom a vízcsapot, már a rádiót sem kell bekapcsolni, a kiömlő víz sustorgásában is ez a hang tolul szerte.

Sok locsolkodót kívánok ezeknek! Locsolják őket piros, kettős vízsugárral, böhöm nagy kocsiból! Illatozzon ezeknek az orrába a fel nem használt paprikagáz! Majd utólag el lehet dönteni, hogy jogos volt-e, vagy nem. Hogy ez ezeknek így nem ünnep? Na és? Ki törődik vele?

Különösen akkor hányok az ilyen pofátlanok szemforgató ünneptáji szövegeitől, amikor tudom, milyen sok áldozata volt ezeknek, mióta a csipájukat ráemelték országunkra. Szüleim az ötvenes évek első felében templomban esküdtek egymásnak örök hűséget. Mire a nászútról visszamentek munkahelyükre (három nap szabadságot kaptak erre a célra!), addigra elbocsájtották őket. Mindkettőjüknek foglalkozást is kellett változtatni, mert még az országos jegyzékekből is törölték őket, ahol az iskolai végzettségeket jegyezték. Ameddig az a gané rendszer élt, soha nem kaptak több béremelést egyetlen munkahelyükön, mint ami a kötelező minimum. A két szép, fiatal magyart nem törte meg a reájuk rótt teher. Emelt fejjel, józanul, tiszta szemmel és szívvel járhattak az utcán. Nem kellett jelenteniük senkinek és nem volt mit jelenteni róluk - tiszták maradtak.

Nekünk ne szónokoljon egy vörös ivadék Húsvétkor! Ne szónokoljon a gyilkos após rablott villájának teraszáról! Ne szónokoljon a fővárost könnygázfelhőbe takaró kisztitkár! Húzza meg magát csendben, mert nem kell senkinek! Sen-ki-nek!! Úgy forog a szeme, mint a reklámban a tápszeres macskának! Gyónniuk kellene, de reggel, éjjel, meg este. Majd vezekelni reggel, éjjel, meg este. Ezek azonban ilyet nem ismernek.

Nemrégiben az egyik újságíró úgy fogalmazott, hogy ezeknek tiszta a lelkiismeretük, mert nem is használják azt. Pedig vezekelni fognak, akkor is, ha nem gyóntak. Éljenek jó soká, hogy lássák, hogyan foszlik szerte minden országromboló álmuk, lopásuk, harácsolásuk. De legyen nekik az ő igéjük szerint! Azt kívánom nekik, tartozzanak össze - láncon. Láncon, amit megérdemelnek. Akkor majd szónokolhatnak.

2007. Nagypéntek
Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összetartozásunk, megemlékezéseket, öklendezhetnékje, sokféleségünkben, mindkettőjüknek, közösségteremtő, gyomorrontástól, könnygázfelhőbe, emlekedettségét, végzettségeket, miniszterelnök, végkiárusítást, elbocsájtották, lelkiismeretük, legszélesebben, hungarocídiumi, magyarországot, érdekszférában, szónokolhatnak, végkiárusítás, országromboló, közleményében, összetartozni, munkahelyükre, talpnyalóival, megérdemelnek, százmilliónyi, sustorgásában, munkahelyükön, töredelmesen, keresztektől, négyszemközt, visszamentek, harácsolásuk, keresztények, befolyásolni, kormányfő családias, összetartozásunk szimbóluma, magyarság összetartozásának, húsvét sajátosan, hímes tojás, magyarok ünneplik, húsvétot Európa, ünnepek összetartó, első rohamon, különböző betlehemi, felállított keresztek, keresztektől megvont, menórának adnak, gyönyörű Magyarországot, magyarokkal összetartozni, ünnepkor beszerzett, Gyurcsány Ferenc, Furcsány Nyerenccel, Lengyel Károly,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A sors  Akarat  Jó éjszakát  Kerüld el az evangélium örömén...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Facebookon kaptam  Lóhere  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Reggel van  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png cica  Facebookon kaptam  képre írva  Png csokor  Sokan azt tartják  Alvó cicák  Png kislány  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Akik bántanak téged  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Segítsük barátainkat, hogy meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Makszim Gorkij gondolata  Png rózsa csokor  Szép álmokat!  A kételkedés kezelése  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hiányzik  Png virág  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png ház  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Png nő  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Radikális szeretet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kerüld el az evangélium örömén...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png fotel  Hazára minden embernek szükség...  Png lepke  Idő  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 21  Egy maradéktalanul uralt világ  Tavaszi kép  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
kormányfő családias, összetartozásunk szimbóluma, magyarság összetartozásának, húsvét sajátosan, hímes tojás, magyarok ünneplik, húsvétot Európa, ünnepek összetartó, első rohamon, különböző betlehemi, felállított keresztek, keresztektől megvont, menórának adnak, gyönyörű Magyarországot, magyarokkal összetartozni, ünnepkor beszerzett, magyarnak öklendezhetnékje, ilyen üzenettől, volt kiszesnek, legfontosabb téma, egyébként jogos, tavasz melege, napra menni, kormányzat emberei, normális elmebeli, kezelésre szoruló, szegfűnek kellene, figura életünk, hang tolul, ilyen pofátlanok, csipájukat ráemelték, ötvenes évek, nászútról visszamentek, országos jegyzékekből, iskolai végzettségeket, kötelező minimum, reájuk rótt, vörös ivadék, gyilkos após, fővárost könnygázfelhőbe, tápszeres macskának, egyik újságíró, összetartozásunk, megemlékezéseket, öklendezhetnékje, sokféleségünkben, mindkettőjüknek, közösségteremtő, gyomorrontástól, könnygázfelhőbe, emlekedettségét, végzettségeket, miniszterelnök, végkiárusítást, elbocsájtották, lelkiismeretük, legszélesebben, hungarocídiumi, magyarországot, érdekszférában, szónokolhatnak, végkiárusítás, országromboló, közleményében, összetartozni, munkahelyükre, talpnyalóival, megérdemelnek, százmilliónyi, sustorgásában, munkahelyükön, töredelmesen, keresztektől, négyszemközt, visszamentek, harácsolásuk, keresztények, befolyásolni, jegyzékekből, tolakodásból, megtévesztve, hagyományait, legfontosabb, foglalkozást, szónokoljon, országunkra, vízsugárral, fogalmazott, mosolyognak, bekapcsolni, szemforgató, bátorkodtam, locsolkodót, változtatni, érdeklődést, államalkotó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.